Αρθογραφία για την Κύπρο, του Βία Λειβαδά


Η δειλία Αναστασιάδη

Του Βία Λειβαδά.

Αποσύρει, λέει ο κ. Αναστασιάδης, την επιστολή με τις κατηγορίες του ενάντια στην Κυπριακή Δημοκρατία. Με όλη την «μεγαλοψυχία» και «μετριοπάθεια», αφού έκανε την τεράστια αυτή ζημιά σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η υποβολιμαία αυτή επιστολή, γράφτηκε για να εξυπηρετήσει το ξένα συμφέροντα σε βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού και μόνο. Όλοι γνωρίζουν ότι η επιστολή αυτή περιέχει αισχρές συκοφαντίες ενάντια στην Κυπριακή Δημοκρατία και γράφτηκε για να δώσει επιχειρήματα που να εξυπηρετήσουν τους εχθρούς της Κύπρου. Γνωρίζει ο κύριος αυτό, όπως γνωρίζει ολόκληρος ο κυπριακός Ελληνισμός, ότι αυτά ου έγραψε είναι αισχρά ψέματα.
Μόνος στόχος της επιστολής ήταν η χρήση της από τους εχθρούς της Κύπρου για να πλήξουν τον κυπριακό ελληνισμό, στην πιο κρίσιμη στιγμή. Την ώρα που ετοιμαζόταν να δώσει το μεγάλο ΟΧΙ για τη σωτηρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την ίδια μέρα που στάλθηκε η επιστολή, ο 'Aγγλος πρόεδρος της Ευρωβουλής και ο Φερχόϊκεν την χρησιμοποίησαν για να βγάλουν την καταδικαστική για την Κύπρο απόφαση. Με την πρωτοφανή παραβίαση κάθε έννοιας δικαίου και χωρίς να λάβουν τον κόπο να εξετάσουν την αλήθεια των καταγγελιών, που γνώριζαν ότι είναι ψέματα, την χρησιμοποίησαν για να μας καταδικάσουν. Είναι ολοφάνερο ότι δεν τους ενδιέφερε η αλήθεια, αλλά τα επιχειρήματα για να πλήξουν την πλευρά μας. Από αυτό φαίνεται καθαρά ότι ή επιστολή γράφτηκε με προσυνεννόηση με τους εχθρούς της πλευράς μας, για να δώσει επιχειρήματα σ΄ αυτούς να μας καταδικάσουν. Αμέσως μετά, ο 'Aγγλος βοηθός γ.γ. των Η.Ε., χρησιμοποίησε τα ίδια επιχειρήματα της ίδιας επιστολής, για να πλήξει τον Κυπριακό Ελληνισμό για το ΟΧΙ. Έτσι η βρόμίκη αυτή επιστολή, εξόπλισε την βάναυση καταγγελία των Η.Ε., που στηριζόταν μόνο στη συκοφαντική υποβολιμαία επιστολή του κυρίου αυτού, που χωρίς επαλήθευση, υιοθετήθηκε από τους εχθρούς της Κύπρου για να μας πλήξουν.
Κατά τον ίδιο τρόπο φαίνεται ότι τώρα προσπαθεί να την χρησιμοποιήσει και ο πιστός υπηρέτης των ΗΠΑ, ο Γ.Γ. των Η.Ε. του οποίου το σχέδιο φέρει το δυσώδες όνομα εκείνου, που αντί να υποστηρίζει τις αρχές του Διεθνούς Οργανισμού, τις καταπατά κατάφορα σε όλα τα σημεία, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα εκείνων που τον ανέδειξαν στη θέση αυτή.
Για τους λόγους αυτούς η πρόθεση να αποσύρει τις καταγγελίες του, δεν αποτελεί «μεγαλοψυχία», αλλά ΔΕΙΛΙΑ. Ο κ. Αναστασιάδης είναι δειλός, γιατί, αφού συκοφάντησε την Κυπριακή Δημοκρατία και έδωσε όπλα στους εχθρούς της για να την πλήξουν, προσπαθεί να απεκδυθεί των ευθυνών του. Γιατί τώρα πρέπει να αποδείξει την αλήθεια των καταγγελιών του. Επειδή γνωρίζει ότι πρόκειται για συκοφαντίες και ότι δεν μπορεί να αποδείξει τίποτε, γιατί η αλήθεια τον διαψεύδει, δείλιασε και το έβαλε στα πόδια. Αποσύρει τις καταγγελίες για να μη αποδειχθεί διεθνώς ως ένας συκοφάντης, που χρησίμευσε σαν Δούρειος Ίππος, σε βάρος της πατρίδας του.
ΟΧΙ, κ. Αναστασιάδη,
δεν θέλουμε να αποσυρθούν οι καταγγελίες σου. Αν τολμάς, να τις υπερασπισθείς με πειστικά στοιχεία στην Ευρώπη. Η παραπληροφόρηση είναι εύκολη, η στήριξη των ψευδών καταγγελιών είναι η δύσκολη. Ζήτησες αναβολή της συζήτησης, εσύ μόνος, γιατί δεν θέλεις να συζητηθούν οι συκοφαντίες σου. Τώρα που πρέπει να συζητηθούν, τις αποσύρεις γιατί είναι απλά σκόπιμες συκοφαντίες. Γιατί τώρα θα αποκαλυφθούν τα ψεύδη σου διεθνώς και θα γίνεις αναξιόπιστος και καταγέλαστος.
ΟΧΙ, να μη τις αποσύρεις. Να τις αποδείξεις.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ζήτησε επανειλημμένα να εξετασθούν οι καταγγελίες. Αλλά ο 'Aγγλος φίλος σου κ. Κοξ, κωφεύει. Δεν θέλει να τις συζητήσει, αφού γνωρίζει ότι πρόκειται για σκόπιμες ψευδολογίες, που τον βοήθησαν να μας καταδικάσει. Εκείνος σώθηκε φεύγοντας. Εσύ;
Δεν είναι αρκετή η απόσυρση των καταγγελιών. Είναι ένα δειλό τέχνασμα. Αν έχεις το πολιτικό θάρρος κ. Αναστασιάδη, οφείλεις να ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΣ στον Κυπριακό Ελληνισμό για το μεγάλο κακό που του έχεις κάνει.
Να απολογηθείς ακόμη και στην Ευρωβουλή για την παραπληροφόρηση και τις συκοφαντίες σου και να ζητήσεις να μη σε πιστεύουν στο μέλλον για ό,τι τους λες. Να απολογηθείς ακόμη και προς τα Η.Ε. γιατί προκάλεσες ακόμη την αισχρή επίθεση του 'Aγγλου βοηθού γ.γ. Και να ζητήσεις, ώστε και αυτοί με τη σειρά τους να απολογηθούν στον Κυπριακό Ελληνισμό για τις άδικες καταγγελίες τους, που στηρίχθηκαν στα δικά σου ψέματα.
Αυτό πρέπει να κάνεις αν έχεις ίχνος θάρρους και αν συναισθάνεσαι το μέγεθος της ζημίας που έχεις κάνει σ΄ αυτό τον τόπο. Αρκετή ζημιά έχεις κάνει και εσύ και οι φανατικοί υποστηρικτές αυτού του εκτρώματος. Εκείνοι που έχουν αναλάβει την υποχρέωση με το Ελσίνκι, να υποστηρίξουν την οποιαδήποτε λύση προτείνουν τα Η.Ε., δηλαδή οι 'Aγγλοι και Αμερικάνοι. Να έχετε το πολιτικό θάρρος να χαθείτε από την πολιτική ζωή αυτού του τόπου και όχι να χρησιμεύετε σαν Δούρειοι Ίπποι, σε βάρος της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Περιμένουμε την έντιμη απολογία και ΟΧΙ τα δειλά τεχνάσματα.Σχέδιο Ανάν: να μείνει νεκρό!

Του Βία Λειβαδά.

Ο κυπριακός λαός με το ισχυρό ΌΧΙ, που έδωσε στο δημοψήφισμα της 24ης του Απρίλη διέγραψε οριστικά το σχέδιο με το δύσοσμο όνομα. Αποφάσισε με τη ψήφο του να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων αυτό το έκτρωμα. Να μη το ξαναδεί.
Άλλωστε τώρα δεν έχουμε ούτε και το δικαίωμα να το δεχθούμε, γιατί αυτό αντίκειται πλήρως στις αρχές της Ε.Ε. και στις αρχές των Η.Ε. Αυτό, βέβαια, το διεθνές ίδρυμα, έχει καταντήσει μέσα στο παγκόσμιο μονοπολικό σύστημα απλό εξάρτημα των ΗΠΑ. Αυτές αποφασίζουν για όλα και φυσικά μόνο για το δικό τους συμφέρον, ενώ ο γ.γ. των Η.Ε. είναι ένας απλός υπηρέτης των αποφάσεων των ισχυρών. Ο σημερινός γ.γ. είναι ένα άτομο χωρίς φωνή, χωρίς αξιοπρέπεια, απλό φερέφωνο των Αμερικανών, που εκτελεί αγόγγυστα τις εντολές τους. Γιατί αυτοί τον διορίζουν και αυτοί τον διατάσσουν γι αυτό που πρέπει να κάνει. Αν είχε ίχνος αξιοπρέπειας, έπρεπε να σταθεί πιστός στις αρχές τις οποίες ετάχθη να εξυπηρετήσει και να τους πετάξει κατάμουτρα το έκτρωμα που φέρει το όνομά του, όχι να είναι ο πρώτος που τις καταπατά.
Όμως ακούονται και από το εσωτερικό κάποιες φωνές αμετανόητων υπηρετών των ξένων συμφερόντων, να υποστηρίζουν πως αυτό το «πτώμα» είναι ακόμη ζωντανό και ζητούν να επαναφερθεί σε νέο δημοψήφισμα. Γιατί αυτό επιτάσσουν τα ξένα συμφέροντα και αυτοί έχουν ταχθεί να τα υποστηρίζουν σε βάρος της ύπαρξης της πατρίδας μας, είναι υποχρεωμένοι να το υποστηρίζουν.
Περιφρονούν ξεδιάντροπα τη λαϊκή ετυμηγορία, που δόθηκε με ένα τόσο μεγάλο μάλιστα, ποσοστό. Γνωρίζουν ακόμη ότι η Ε.Ε. δεν είναι δυνατό να αποδεχθεί τόσο μεγάλες παρεκκλίσεις από τις δικές της αρχές και το κεκτημένο. Είναι φανερό πια, ότι οι λάτρεις αυτού του εκτρώματος έχουν αναλάβει εργολαβικά να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και παρά την ένταξή μας, βυσσοδομούν κατά της ύπαρξής μας. Οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει έναντι των ξένων συμφερόντων είναι, φαίνεται, τόσο ισχυρές που δεν έχουν τρόπο να απεμπλακούν.
Είναι πια φανερό στον καθένα ότι πίσω από όλους αυτούς που ωρύονταν καθημερινά υπέρ του σχεδίου, βρίσκονται οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι. Η Τουρκία στέκεται πίσω και περιμένει τα αποτελέσματα των ξένων και των πρακτόρων τους, αναμένοντας να τους παραδώσουν την Κύπρο στο δίσκο, όπως τους παρέδωσαν τον Οτσαλάν σιδηροδέσμιο. Χωρίς να κάνουν τίποτε οι ίδιοι αφού έχουν άλλους να εργάζονται γι αυτούς.
Λύση θέλουμε. Αλλά μια λύση χωρίς την Τούρκικη επικυριαρχία, χωρίς να υποχρεωθούμε να παραδώσουμε τα σπίτια και τις περιουσίες μας στην Τουρκία. Χωρίς το βέτο που θα διαλύσει με τη πρώτη ευκαιρία την ούτω καλούμενη κεντρική κυβέρνηση. Μια λύση βιώσιμη και λειτουργική, που να μας επιτρέπει να ζούμε σαν ισότιμο μέλος στην Ε.Ε.
Καθημερινά εξακολουθούμε να μαθαίνουμε νέα στοιχεία για το εκτρωματικό αυτό σχέδιο. Όσο το ανακατεύει κανείς, τόσο πολύ η δυσοσμία του μολύνει το περιβάλλον. Οικονομικές συνδιαλλαγές μελών της προηγούμενης διαπραγματευτικής ομάδας, ξεπούλημα των δικαίων της Κύπρου για τα προσωπικά οικονομικά οφέλη, κάτι για 50 εκατομμύρια δολάρια για εξαγορές, συνεταιρισμοί για την κατακρεούργηση και διανομή της πατρίδας μας και τόσες άλλες βρόμικες συνδιαλλαγές. Κατοχύρωση των Βρετανικών βάσεων με υφαλοκρηπίδα και αιγιαλίτιδα ζώνη (οσμίζονται πετρέλαια οι 'Aγγλοι;).
Τώρα όλοι πια γνωρίζουν ότι αυτό το σχέδιο έγινε για να μη λειτουργήσει. Για να διαλυθεί μόλις τα συμφέροντα των μεγάλων το απαιτήσουν με ένα βέτο των Τούρκων, αφού οι τ/κ αποτελούν την μειονότητα. Τότε το μόρφωμα αυτό θα διαλυθεί και η Τουρκία θα επεκτείνει την επικυριαρχία της, με την συμπαράσταση της Αγγλίας και της Αμερικής. Και τότε, οι μόνοι που δεν θα έχουν λόγο στη πατρίδα μας θα είμαστε εμείς, οι Έλληνες της Κύπρου.
Μα ο λαός έχει ένστικτο και κριτήριο. Κατάλαβε και έδωσε την απάντησή του. Εκείνοι που θέλουν να επαναφέρουν αυτό το έκτρωμα για να παραδώσουν την Κύπρο στους ξένους εν γνώσει τους, μόνο με μια λέξη μπορούν να χαρακτηρισθούν. Προδότες! Όσο κι αν για πολλούς η λέξη αυτή θεωρείται εκτός μόδας, δεν υπάρχει άλλη που να μπορεί να τους χαρακτηρίσει.
Ο λαός θα τραβήξει μπροστά με την άξια ηγεσία του και θα τους απομονώσει.
Αυτό είναι το καθήκον κάθε πατριώτη σε όποιο κόμμα και αν ανήκει.
Κύπρος - Cipro


Επιστροφή στην αρχική σελίδα
Ritorna alla pagina principale
Retour a la page principale
Hauptseite
Home

Συγγραφέας
Επικοινωνήστε με το συγγραφέα:
You need Greek fonts in order to read this site. Press here in order to download the necessary fonts and instructions for your computer